Flere vil være socialrådgivere

Igen i år er antallet af unge, der er optaget på socialrådgiveruddannelserne, steget. I alt er 1.899 optaget i år i forhold til 1.687 i 2011 – det svarer til en stigning på 13 procent.

Mai Birk Andersen, der er formand for Sammenslutningen af Danske Socialrådgiverstuderende, glæder sig over, at så mange ønsker at blive socialrådgivere.

– Socialrådgivere kan arbejde i mange forskellige funktioner og jeg tror, at det er en blanding af det samfundsorienterede og de relationelle opgaver i arbejdet, som tiltrækker de nye studerende. Mange har sikkert også et ønske om at ændre på en masse ting, og det er altid godt at have den tilgang til ens fremtidige fag, siger hun.

Er der nok praktikpladser?

Men selv om SDS overordnet er positiv over for den stigende interesse for uddannelsen er der dog også grund til at være på vagt. For dels kræver det, at der er praktikpladser nok til de mange studerende, og at den nye studieordning er blevet implementeret på professionshøjskolerne, påpeger Mai Birk Andersen.

– Der har været en del forvirring omkring den nye uddannelsesopbygning blandt de studerende. Det er unødig forvirring, som jeg håber, at vi ikke ser mere til fremover. Når det kommer til Aalborg, skal de altså ud og finde mange nye praktiksteder, der er villige til at have studerende som praktikanter ti måneder om året. Det kommer til at kræve en stor indsats fra uddannelsesstedet, men også fra praksis, som forhåbentlig har mod på at løfte denne vigtige opgave for at få kvalificerede og dygtige socialrådgivere i fremtiden, siger hun med henvisning til, at det særligt er socialrådgiveruddannelsen på Aalborg Universitet, der i år optager markant flere, nemlig 89 flere end sidste år, så tallet nu er 299.