Fald ved julefrokosten er en arbejdsskade

En skade til firmajulefrokosten vil ofte blive betragtet som en arbejdsskade. Derfor skal du informere din arbejdsgiver, hvis du kommer til skade, så det kan blive meldt til arbejdspladsens forsikring.

En firmajulefrokost betragtes som en del af arbejdet, og derfor er medarbejderne omfattet af de samme regler for arbejdsskader til julefrokosten som i den øvrige arbejdstid. Det betyder, at arbejdspladsens forsikring som oftest dækker, når medarbejdere kommer til skade til en firmajulefrokost, forklarer arbejdsskadekonsulent i Dansk Socialrådgiverforening Anne Marie Bryde.

– Firmajulefrokoster er omfattet af arbejdsskadeloven på højde med den øvrige arbejdstid. Det gælder, så længe julefrokosten officielt er i gang – også selvom man har drukket alkohol, og hvis chefen ikke er med eller allerede er gået hjem. Så man skal huske at melde det til sin arbejdsgiver, hvis man kommer til skade til julefrokosten, siger hun.

Skaden skal skyldes naturlig festaktivitet

Der er dog enkelte forhold, der skal være opfyldt, for at arbejdspladsens forsikring skal behandle skaden som en arbejdsskade, forklarer arbejdsskadekonsulenten:

– Julefrokosten skal være en officiel fest forstået på den måde, at arbejdsgiveren skal have inviteret til den og kender rammerne. Selve skaden skal desuden være sket ved en aktivitet, der er et naturligt led i festen – det gælder også dans, siger Anne Marie Bryde.

Det betyder dog ikke noget, om julefrokosten foregår indenfor normal arbejdstid eller holdes et andet sted end på arbejdspladsen. Men hvis julefrokosten officielt er ovre, skal skaderne dækkes af egen risiko- og ulykkesforsikring.