Ledernes arbejdsmiljø

Dit eget arbejdsmiljø som leder skal være i orden. For det første skal du forebygge, at du får problemer med dit helbred, men det gode arbejdsmiljø er også en forudsætning for at kunne yde en god ledelsespræstation.

Som leder bruger du energi på at fokusere din opmærksomhed de rigtige steder hen, prioritere din indsats og holde styr på personer, processer og resultater.

Derfor skal du som leder også sørge for at du personligt skaber energi for dig selv, fokuserer din energi og undlader at spilde energi.

En stresset leder skaber stressede medarbejdere. Det er vigtigt at du holder øje med dit eget psykiske arbejdsmiljø som leder, og at du leder på en måde, så dine medarbejderes arbejdsmiljø forbedres. Af den vej kan du også skabe bedre resultater i din afdeling eller organisation.

» Læs mere om arbejdsbetinget stress
» Læs mere om trivsel i lederrollen

Få inspiration

I BAR FOKAs ledelsesværktøj ‘God energi i ledelse’ kan du få inspiration til hvordan du kan være tilstede i nuet, kan skabe klarhed, hvordan du håndterer konflikter, og meget mere.

I afsnittet med nyttige links til kan du finde inspiration til mange andre komplekse ledelsesopgaver. Værktøjerne stammer blandt andet fra BAR FOKA, som er branchearbejdsmiljørådet for de kontor og administration i offentlige virksomheder i kommuner, regioner og staten.

Branchearbejdsmiljørådene udgiver mange andre spændende værktøjer og inspirationsmaterialer. De kan findes på www.arbejdsmiljoweb.dk.

Godt arbejdsmiljø hænger sammen med en god og levende personalepolitik. På vpt.dk (Viden på tværs)  og www.lederweb.dk er der masser af inspiration at hente.

 

Kontakt

Ledersektionens konsulent

Konsulent Charlotte Holmershøj
Tlf: 33 38 61 70
Mail: ch@socialraadgiverne.dk

Politisk ansvarlig

Formand Mads Bilstrup
Tlf: 40 73 94 41
Mail:  mb@socialraadgiverne.dk