DS: Useriøst med præmier for sparetip

At udlove en dusør på 20.000 kroner for sparetip på anbringelsesområdet er useriøst. Det drejer sig om børns udvikling og fremtid, så det støder mig, siger socialrådgivernes formand.

I sidste uge kom det frem, at socialrådgivere i Faxe Kommune har modtaget en mail, hvor der udloves en dusør på 20.000 kroner, hvis de dukker op med et såkaldt ”vildt forslag” til at undgå anbringelse af børn, så kommunen sparer penge.

Bettina Post tager skarp afstand fra Faxe Kommunes metoder, hvilket hun også har givet udtryk for i pressen. Til Avisen.dk sagde hun blandt andet:

”Nu har vi en række uhyggelige sager i pressen, og alle taler om, at vi skal gøre det bedre. Jeg kan ikke anbefale andre kommuner at bruge den her måde til at løse de her opgaver.”

Læs hele artiklen: Socialrådgivere chokerede over dusør

Børns fremtid uegnet til konkurrence

Og i sine udtalelser til BT var Bettina Post ikke mindre skarp:

”At arbejde på denne her måde, det signalerer mangel på seriøsitet. Det er jo ikke et spørgsmål om at være kreativ og finde på mærkelige ideer, der her er jo vigtigt. Det er børns udvikling og fremtid, det drejer sig om, det kan man ikke oversætte til en konkurrence med en pengepræmie, det mener jeg ikke”.

I Faxe Kommune vil udvalgsformanden i Børn- og Familieudvalget kræve en redegørelse fra forvaltningen, som nu har stoppet konkurrencen.

Færre anbragte børn i Faxe

Til Jyllands-Posten understreger direktør for Center for Familie og Børn i Faxe Kommune, Eik Møller, at loven ikke omgås, men at det er lykkedes for kommunen at få lagt praksis om, så der hele tiden bliver ledt efter den praksis, som er bedst for barnet og familien.

At det så samtidig betyder, at kommunen sparer nogle penge ”er jo bare positivt”, siger Eik Møller til Jyllands-Posten.

Han oplyser desuden, at antallet af anbragte børn og unge i Faxe Kommune siden 2008 er faldet fra 140 til 95.