DS vil sætte socialfaglig dagsorden på Folkemødet

DS deltager på årets Folkemøde på Bornholm i 15 debatter med afsæt i det socialfaglige og det socialpolitiske felt. Årets Folkemøde slår i år alle tidligere rekorder med i alt godt 2100 events.

Dansk Socialrådgiverforening deltager i Folkemødet på Bornholm med en række politikere fra hovedbestyrelsen. På forhånd er de involveret i 15 debatter på Folkemødet, som finder sted i Allinge 12.-15. juni, og slår i år alle rekorder med i alt næsten 2100 events.

– Det er vigtigt, at Dansk Socialrådgiverforening er stærkt repræsenteret i de mange debatter, som tager afsæt i det socialfaglige og det socialpolitiske felt, siger formand Majbrit Berlau.

Hun deltager blandt andet i to debatter om beskæftigelsesreformerne. De er systemets svar på en bedre indsats for de udsatte borgere – men oplever socialt udsatte og socialrådgivere, at de virker? Denne debat er arrangeret af Rådet for Socialt Udsatte, og DS’ formand skal debattere med blandt andre beskæftigelsesminister Mette Frederiksen og formand for Rådet for Socialt Udsatte, Jan Sjursen.

Eget telt med fire debatter

Majbrit Berlau skal også diskutere unge og gæld med Finansrådet og Danske Advokater, hun skal diskutere konkurrencestat med Ove Kaj Pedersen – og hvorvidt arbejdsmarkedet kun er for de stærke med Dansk Arbejdsgiverforening og Joachim B. Olsen fra Liberal Alliance.

Næstformand Niels Christian Barkholt har sammen med professionshøjskolen Metropol arrangeret en debat om innovation i det sociale arbejde. Regionsformand Mads Bilstrup deltager i FOAs debat ”Fra ulighed til mulighed” – der også handler om de mange beskæftigelsesreformer.

Herudover har Dansk Socialrådgiverforening selv en stand med et lille telt. Her vil være fire debatter – en om hashmisbrug, to om børneområdet og en om kvindekrisecentrene. Teltet bliver også ramme for et dilemmaspil, hvor deltagere på Folkemødet bliver udfordret på situationer, som klienter typisk står i. Dette arrangement er Rasmus Hangaard Balslev fra hovedbestyrelsen ankermand på.

Under Folkemødet vil der være opdateringer om debatterne på Dansk Socialrådgiverforenings Facebookside.