DS: Kvoter for ydelser er ikke i orden

En socialrådgiver har klaget til Folketingets Ombudsmand over, at kommuner sætter tal på, hvor mange borgere, der skal have offentlige ydelser. Dansk Socialrådgiverforening ser frem til undersøgelsen.

En socialrådgiver anklager nu en række kommuner for at formulere sig, så de presser ansatte til at bruge ulovlige kvoter for førtidspension, fleksjob og sygedagpenge. Det skriver avisen.dk.

Socialrådgiveren har blandt andre kigget på beskæftigelsesplanerne fra Høje Taastrup, Svendborg, Silkeborg, Aalborg, Gribskov, Silkeborg, Egedal, Slagelse og Faxe Kommune og har fundet ud af, at kommunerne sætter tal på, hvor mange borgere, der skal have offentlige ydelser på et år. På den baggrund har han klaget til Folketingets Ombudsmand.

Kvoter eller måltal?

I Høje-Taastrups beskæftigelsesplan for 2012 står der eksempelvis: ”Tilgangen af personer til permanente forsørgelsesordninger skal begrænses til 170 personer i 2012.”

Men det forstår medarbejdere ikke som en ordre, mener borgmester og medlems af KLs bestyrelse, Michael Ziegler (K) ifølge avisen.dk.

– Vi må sætte nogle mål for vores arbejde, ellers er vi bare en båd, der flyder. Men det er ikke en kvote. Hvis der kommer en borger, der har krav på en ydelse, så får han den,” siger Michael Ziegler til avisen.dk.

Formanden for Dansk Socialrådgiverforening, Bettina Post, ser frem til at få sagen undersøgt af Folketinget Ombudsmand.

– Hvis man lukker af for sygedagpenge helt tilfældigt, når kvoten er nået for det år, så er det overhovedet ikke i orden, siger hun til avisen.dk