DS vil have forlænget dagpengeperioden

Dagpengeperioden er atter til debat i medierne. Bettina Post, formand for Dansk Socialrådgiverforening, opfordrer regeringen til at forlænge dagpengeperioden for at få tid til at finde gode løsninger, inden de ledige mister forsørgelsen ved årsskiftet.

Lad os give os selv tid til at finde nogle løsninger, før vi klipper de lediges forsørgelse. Forlæng dagpengeperioden igen.

Det er budskabet i et debatindlæg fra Bettina Post, formand for Dansk Socialrådgiverforening, bragt i dagbladet Arbejderen i tirsdag den 21. august. Hun argumenterer blandt andet med, at lovforslagets høringsfrist på kun fem dage – heraf en lørdag og en søndag – var alt for kort.

”Den korte svarfrist betød, at de nødvendige spørgsmål ikke blev stillet og besvaret, og derfor står vi nu med flere spørgsmål end svar på, hvad der nu kan gøres for at forhindre, at et ukendt antal ledige tager en spurt ned i social deroute,” skriver hun blandt andet i indlægget.

Flere udfordringer 1. januar

Heri peger hun også på, at der vil komme travlhed i jobcentrene frem mod den 1. januar, når de første mister dagpengene.

”Arbejdsgiverne peger med en tyk finger på jobcentrene som ansvarlige for at løse den. Og jobcentrene har også en del af ansvaret. Men lad mig lige minde om, at jobcentrene også fra 1. januar skal i gang med at indføre rehabiliteringsteams og ressourceforløb for alle dem, som vi i henhold til førtidspensionsreformen skal støtte i ikke at blive førtidspensionister. De skal også finde fleksjob på helt ned til fem timer om ugen, som følge af fleksjobreformen,” skriver Bettina Post.

Læs indlægget på dagbladet Arbejderens hjemmeside.