DS-formand Majbrit Berlau har taget sygeorlov

”Et vildt arbejdsår har desværre sat sig i mig på en måde, der gør, at jeg af helbredsmæssige årsager er nødt til at trække stikket ud i en periode,” fortæller Dansk Socialrådgiverforenings formand, Majbrit Berlau. Under formandens orlov vil DS’ øvrige politiske ledelse i fællesskab varetage hendes opgaver.

Dansk Socialrådgiverforenings formand, Majbrit Berlau, har i øjeblikket sygeorlov på grund af symptomer på arbejdsrelateret stress. Det fortæller hun i en opdatering på facebook:

”Et vildt arbejdsår har desværre sat sig i mig på en måde, der gør, at jeg af helbredsmæssige årsager er nødt til at trække stikket ud i en periode. Jeg havde håbet på, at jeg i sommerferien kunne få bugt med de klare symptomer på arbejdsrelateret stress, men det har desværre ikke været tilfældet, og det er jeg nødt til at tage alvorligt. Derfor er jeg sygemeldt i den kommende periode og lukker helt ned for alt arbejde, for mail, telefon og sociale medier.

Inden sygemeldingen blev offentliggjort, har Majbrit Berlau informeret både politisk valgte og medarbejdere i Dansk Socialrådgiverforening om sin situation.

Den øvrige ledelse varetager formandsopgaverne

Dansk Socialrådgiverforenings hovedbestyrelse har med afsæt i foreningens vedtægter besluttet, at de resterende medlemmer af forretningsudvalget fordeler formandsopgaverne imellem sig under Majbrit Berlaus sygeorlov.

De resterende medlemmer er næstformand Niels Christian Barkholt og de tre regionsformænd, Anne Jørgensen fra Syd, Mads Bilstrup fra Nord og Rasmus Balslev fra Øst.

– Majbrit har taget en beslutning, som er klog, men også svær for en fagperson med så stort et engagement, som hendes. Vi har i DS’ ledelse lagt en plan, så foreningens arbejde kan køre ufortrødent videre, mens Majbrit får den ro, hun har behov for i en periode. Vi ønsker alle formanden god bedring og glæder os til at se hende igen, siger Niels Christian Barkholt.

I sit facebook-opslag takker Majbrit Berlau for, at foreningen har reageret hurtigt på hendes sygemelding:

”Jeg er glad for, at mine gode kollegaer i Dansk Socialrådgiverforening har handlet hurtigt og lagt en plan, der gør, at jeg kan få ro samtidig med, at kampen for det sociale arbejde og gode arbejdsvilkår kan fortsætte for fuld styrke. Jeg glæder mig til at vi ses igen, når jeg er frisk og vender tilbage. I mellemtiden håber jeg på forståelse og respekt for den ro, som lige nu er nødvendig for mig. Bedste hilsner til jer alle”, skriver hun.