DS vil forfølge vigtige temaer fra treparten

Der er stadig vigtige opgaver at løse, selv om trepartsforhandlingerne er brudt sammen. Sådan lyder det fra socialrådgivernes formand, der fremhæver tillidsreformen, det psykiske arbejdsmiljø og ungdomsledigheden som de vigtigste temaer.

Fredag stod det klart, at trepartsforhandlingerne ikke blev til noget. Regeringen indstillede forhandlingerne med fagbevægelsen og arbejdsgiverne, fordi parterne stod for langt fra hinanden på spørgsmålet om øget arbejdstid, hvor helligdage og feriefridage var i spil.

Sammenbruddet i trepartsforhandlingerne ærgrer Dansk Socialrådgiverforening på medlemmernes vegne.

– Det er ærgerligt, at trepartsforhandlingerne er strandet på grund af uenighed om afskaffelse af helligdage eller feriedage. Men det skal ikke forhindre os i at forfølge de gode projekter. Her tænker jeg især på tillidsreformen, det psykiske arbejdsmiljø og ungdomsledigheden – ikke mindst ledigheden for dimittender, siger Dansk Socialrådgiverforenings formand, Bettina Post.

Regering vil arbejde videre med konkrete initiativer

Afslutningen af trepartsforhandlingerne sker ifølge finansminister Bjarne Corydon (S) på baggrund af en række meldinger fra bl.a. Dansk Metal, der har udelukket at diskutere en række af de centrale virkemidler til at øge arbejdstiden, som det er beskrevet i kommissoriet.

I en pressemeddelelse oplyser regeringen, at den vil arbejde videre med en række konkrete initiativer til gavn for beskæftigelsen, væksten og en sund samfundsøkonomi.