Dansk Socialrådgiverforening fylder 75 år

Dansk Socialrådgiverforening fylder 75 den 12. maj 2013. Jubilæet bliver fejret med fester i Region Nord og Syd og ved faglige dage i Region Øst.

Den 12. maj 1938 kom den til verden – Foreningen for Socialraadgivere uddannede ved Den Social Skole, København. Sidenhen er foreningen vokset og er blevet omdøbt til Dansk Socialrådgiverforening, og i år kan den fejre 75 års jubilæum. Fejringen står DS’ regioner for.

Regionale jubilæumsfester

Region Nord inviterer medlemmerne til tre fødselsdagsfester i løbet af maj i henholdsvis Aalborg, Holstebro og Aarhus. Her vil der blive budt på festmenu, og der vil være underholdning, festtale og sang til anledningen. Der er stadig få ledige pladser til festen i Holstebro den 17. maj, men det er sidste udkald – tilmeldingsfristen er i dag, den 25. april.

Den 17. maj inviterer Region Syd til fest i Fagforeningshuset i Odense. Arrangementet er gratis, og der vil blive budt på mad, live-musik og festtale ved skuespiller Anne Marie Helger. Regionen arrangerer gratis bustransport fra Sønderborg, Aabenraa, Haderslev, Tønder, Kolding, Middelfart, Esbjerg, Vejen og Fredericia. Der er stadig ledige pladser, og medlemmer kan melde sig til frem til 2. maj.

Faglige dage og 75-års jubilæum i Region Øst

Region Øst har valgt at markere jubilæet ved et større fagligt arrangement senere på året.

– I Region Øst inviterer vi til en slags ”mini-socialrådgiverdage”, hvor medlemmerne og forskere inden for vores felt skal give hinanden faglig inspiration til den fragmenterede socialfaglige praksis, som vi oplever ude på arbejdspladserne. Her vil vi også markere jubilæet, siger formand for Region Øst, Annemette El-Azem.

Arrangementet vil senere blive annonceret i Region Østs kalender.

Markering i Socialrådgiveren

I næste nummer af Socialrådgiveren vil der være 15 siders tema i anledning af jubilæet. Vi ser bagud på historien og frem i faget med interviews, tidslinje, voxpop, quiz mv.

Dertil er der på Dansk Socialrådgiverforenings historie-side rig mulighed for at læse mere om foreningens udvikling gennem årene.