Bettina Post svarer Robert: Du må vælge

”Med inspiration fra salig Svend Auken mener jeg, at du med din adfærd og dine udtalelser pisser på velfærdssamfundet for bagefter at sige, at det lugter. Dén går ikke. Du må vælge.” Den besked fik Robert af socialrådgivernes formand.

TV-avisen bad Bettina Post om at kommentere den efterhånden landskendte kontanthjælpsmodtager Robert. Herefter fik hun hurtigt svar på tiltale i form af et åbent brev, bragt i Politikens søndagsudgave forfattet af Robert.

Hvad med dig selv, Bettina?

Han skriver blandt andet: Hej Bette. Du har i TV-avisen udtalt, at ”ham der er der jo noget galt med, det kan alle jo se”. Nu er det så, at jeg vil spørge ind til den diagnose, du mener at kunne stille: Hvad er det, du og alle andre så åbenlyst kan se, der er galt med mig?

Hvad med dig selv Bettina. Jeg har jo set lige så meget til dig i tv, som du har til mig.”

Problematisk attitude

Et par dage efter bringer Politiken et svar fra Bettina Post, hvor hun blandt andet skriver:

”Jeg medgiver, at jeg har udtalt, at du har problemer, uden at kende dig. Og det skulle jeg måske have afholdt mig fra. Når det er sagt, så finder jeg din optræden og din attitude – i det omfang du har valgt at stille den til skue for os alle sammen – dybt problematisk og undergravende for et system, som i høj grad baserer sig på tro og love-erklæringer og på, at alle gør sig umage.”

“Med inspiration fra salig Svend Auken mener jeg, at du med din adfærd og dine udtalelser pisser på velfærdssamfundet for bagefter at sige, at det lugter.
Dén går ikke. Du må vælge.”

Læs – og deltag eventuelt – i debatten om Robert på Dansk Socialrådgivers Facebookprofil.