Bettina Post i Aftenshowet på DR1 i aften kl. 19

Karen Hækkerup: Hvis socialrådgivere og andre ansatte i kommunerne ikke langt tidligere tager et langt større ansvar over for problemfamilierne og sparker døren ind, kan de godt begynde at kigge sig om efter andet arbejde.

Hvis socialrådgivere og andre ansatte i kommunerne ikke langt tidligere tager et langt større ansvar over for problemfamilierne og sparker døren ind, kan de godt begynde at kigge sig om efter andet arbejde. Så kontant er meldingen fra socialminister Karen Hækkerup (S) i kølvandet på de mange sager om misbrug af børn, som rulles op i medierne i disse måneder.

Skyder ved siden af

Den melding vækker stor undren hos Dansk Socialrådgiverforenings formand, Bettina Post:

– Det er der ikke grund til at ministeren går ud og siger, når vi alle sammen er ved at gå i spåner over, at den ene sag efter den anden rammer medierne, fordi det er at sige, at årsagen skal findes helt ude i fronten hos de medarbejdere, som har denne vanskelige opgave, og det mener jeg virkelig er at skyde ved siden at skiven, siger hun i dag til DR Update.

Bettina Post debatterer med Martin Henriksen (DF), om misbrugssager skal kunne føre til fyringer af socialrådgivere, i DRs Aftenshowet kl. 19 i aften.