Over 300 socialrådgivere til faglig festival i Region Øst

Der var massivt fremmøde, da Region Øst holdt Minisocialrådgiverdage, og regionsformand Annemette EL-Azem Galle glæder sig over succesen.

Med flere end 300 deltagere var der stor tilslutning, da Dansk Socialrådgiverforenings Region Øst i slutningen af september arrangerede Minisocialrådgiverdage på Frederiksberg og i Vordingborg. Regionsformand Annemette El-Azem Galle glæder sig over succesen.

– Hvis vi havde haft større auditorier, kunne vi have været mange flere. Vi gør det igen til næste år. Vi har haft evaluering af det i bestyrelsen, og vi er enige om, at det er den måde, som vi også i fremtiden vil lave medlemsaktiviteter på, fortæller hun.

Vidensdeling og frivillighed på dagsordenen

Blandt oplægsholderne var lektor Marianne Skytte fra Aalborg Universitets Institut for Sociologi og Socialt Arbejde. Hun er sammen med Jens Guldager bogaktuel på socialområdet og gav en status på socialrådgiverfagets situation lige nu og et bud på fremtiden for professionen.

Fra Dansk Socialrådgiverforening deltog næstformand Niels Christian Barkholt med et oplæg om vidensdeling. På henholdsvis Frederiksberg og i Vordingborg var der oplæg om frivillighed fra formand for FTF, Bente Sorgenfrey, og næstformand for HK Kommunal, Mads Samsing.

– Vi fik givet bolden op til en diskussion af frivillighed, som bevæger sig ind over vores arbejdsområde. Det var godt at få sat diskussionen om, hvordan man skal forstå frivillighed i forlængelse af og sideløbende med det arbejde, som det offentlige udfører, siger Annemette El-Azem Galle.

Manualernes indtog

Der blev også sat fokus på udviklingen mod at sætte socialrådgivernes arbejde på manual og konsekvenserne for socialrådgivernes arbejde.

– Hvad betyder det, at socialt arbejde manualiseres? Kan vi få sikker viden og sikre metoder i socialt arbejde, eller er det enkelte individs situation så kompleks, at der skal mere til? Den diskussion fik vi sat, siger Annemette El-Azem Galle.

Hun er meget tilfreds med det faglige udbytte af arrangementerne. De fandt sted på to fredage i september og havde samlet flere end 300 deltagere. Udover faglige oplæg var der underholdning i form af skuespillerne Mia Lyhne og Anne Louise Hassing, der blandt andet havde hentet inspiration i mødet mellem socialrådgivere og borgere.