Så mange fridage får du i 2024

Ud over de seks ferieuger er der i år 12 helligdage, som falder på hverdage, og hvor de fleste socialrådgivere derfor har fri med løn.

Du har sandsynligvis allerede haft fri på en helt almindelig mandag. 2024 startede nemlig på en mandag, og det var for mange årets første fridag. De næste fridage, du kan se frem til, er påsken, der som altid giver tre fridage, skærtorsdag, langfredag og påskemandag.

Næste mulighed for en fridag er arbejdernes internationale kampdag, 1. maj, som i år ligger på en onsdag. Hvis du er ansat i en kommune eller en region, har du her en halv fridag, så du kan gå kl. 12. Der kan være lokale aftaler om, at 1. maj er en hel fridag, så tjek lige med din tillidsrepræsentant, hvis du er i tvivl. Det gælder også, hvis du arbejder i Københavns og Frederiksberg Kommune, for her gælder særlige regler. Hvis du arbejder i staten, har du som udgangspunkt ikke fri 1. maj, men det kan være kutyme på nogle arbejdspladser alligevel at få en hel eller en halv fridag.

Desværre er det jo slut med at holde fri med løn på Store Bededag. Fra 1. januar 2024 er Store Bededag en almindelig hverdag. I stedet øges arbejdstiden for en fuldtidsansat med 7,4 timer årligt og årslønnen øges med 0,45 procent. Hvis du fremover gerne vil holde fri den 26. april, som tidligere var kendt som Store Bededag, skal du indgå en aftale med din arbejdsgiver om at afholde en feriedag eller afspadsere den dag.

Herefter kommer Kristi Himmelfartsdag den 9. maj, der som altid falder på en torsdag, og 2. pinsedag den 20. maj, der som altid falder på en mandag.

Grundlovsdag falder i år på en onsdag og er som altid den 5. juni. Her har socialrådgivere i kommuner og regioner igen en halv fridag, medmindre der er lokale aftaler om en hel fridag, mens socialrådgivere i staten kun har fri, hvis der er kutyme for det.

Så er der ikke flere fridage, før vi når frem til julen. I år falder juleaften på en tirsdag, og 1. og 2. juledag falder derfor på en onsdag og torsdag. Så det koster kun et par ekstra feriedage at få en dejlig lang juleferie.

2024 bliver altså et lønmodtagerår med i alt 12 helligdage, som falder på hverdage. Nyd dem.