Trainee-ordning

Nyuddannede socialrådgivere kan få hjælp med ansøgning, cv, netværk og virksomhedspraktik igennem et trainee-forløb.

Dansk Socialrådgiverforening og FTFa vil gerne gøre en ekstra indsats for at hjælpe ledige nyuddannede socialrådgivere tættere på arbejdsmarkedet.

Vi gennemfører derfor i fællesskab et trainee-forløb. Det er en målrettet indsats, der består af en teoretisk del, i dette tilfælde 2 webinarer, og en praktisk del bestående af en virksomhedspraktik et sted du selv finder og endelig en opsamling til afslutning. Vi klæder dig på til praktikpladssøgningen og hjælper undervejs, hvis du har behov for dette.

Trainee-forløbet indeholder:

Velkomst og intro til traineeforløb. Oplæg og debat med en socialrådgiverleder, der giver sin vinkel på ansøgningsprocessen og hvad man skal være opmærksom på som nyansat på en arbejdsplads.

Råd og vejledning omkring indholdet af ansøgninger og CV og hvordan man laver informationsindsamling, stiller relevante spørgsmål, laver opfølgning på kontakt, netværker m.m. Planlægning af næste skridt, hvilke arbejdsgivere man kan kontakte mhp. virksomhedspraktik og hvordan og hvornår man gør det.

Opfølgning på deltagernes praktikpladssøgning, udveksling af erfaringer og gode råd.

Ledige socialrådgivere vil modtage en invitation via Dansk Socialrådgiverforenings akasse. Det er helt frivilligt at deltage og der er et begrænset antal pladser der fordeles efter ”først til mølle”-princippet. Hvis du er interessere, kan du allerede nu sende en mail med dit fulde navn til jtd@ftfa.dk – skriv ”Deltager Trainee” i emnefeltet.

Refleksion: Min livserfaring er min styrke

Læs om nyuddannet socialrådgiver Hanne Blindbæk, der via et trainee-forløb kom i praktik, der førte til det job, hun i dag har i Kolding Jobcenter.

Få personlig rådgivning

Kontakt TR

Hvis du har spørgsmål om løn og arbejdsvilkår, så er det først og fremmest tillidsrepræsentanten på din arbejdsplads, du skal kontakte.