Frivillig 4-dages arbejdsuge på jobcenteret i Esbjerg

Dansk Socialrådgiverforening har sammen med HK Kommunal forhandlet en aftale med Esbjerg Kommune, som giver socialrådgiverne og andre medarbejdere i jobcenteret mulighed for at vælge en 4-dages arbejdsuge fra 1. november 2020.

Mange måneders forhandlinger har endelig resulteret i en aftale om en 4-dages arbejdsuge på jobcenteret i Esbjerg. Aftalen er indgået mellem Dansk Socialrådgiverforening, HK Kommunal og Esbjerg Kommune og er en frivillig forsøgsordning.

Socialrådgiverne og de andre medarbejdere på jobcenteret kan fra 1. november 2020 selv vælge, om de vil fordele deres 37 timers arbejde på fire eller fem dage. Jobcenteret vil fortsat være åbent alle ugens fem dage.

En af de store knaster i forhandlingerne har været spørgsmålet om, hvem der skulle evaluere forsøgsordningen. Det fik før sommerferien forhandlingsparterne til at gå hver til sit. Men nu er de landet på, at forsøget skal evalueres af VIVE, det nationale forsknings- og analysecenter for velfærd.

– Nu er vi nået i mål, og vi er sikre på, at medarbejderne vil få glæde af den nye ordning og opleve endnu større fleksibilitet, motivation og arbejdsglæde. Gode arbejdsvilkår, hvor medarbejdernes trives, er vigtigt for, at Jobcenteret kan rekruttere og fastholde medarbejdere, lyder det i pressemeddelelsen fra Anne Jørgensen, formand for Dansk Socialrådgiverforening i Region Syd, og repræsentanterne fra HK Kommunal og Esbjerg Kommune.