Fortællinger fra arbejdspladserne

Materialerne til ’Mere fag og arbejdsglæde’ er afprøvet i praksis. Læs her om arbejdspladsernes udbytte.

Tillidsrepræsentant Laura Pode, Københavns Kommune:

“Vi har brugt dialog- og prioriteringsspillet til vores gruppeudviklingssamtale i mit team og det fungerede bare skide godt! Kortene lagde op til nogle vildt gode drøftelser i grupperne og vi fik lavet nogle helt konkrete opgaver for, hvordan vi i fællesskab kan blive endnu bedre til vores arbejde.

Da vi havde udvalgt de vigtigste kort med udsagn, brainstormede vi derfor på løsninger og lavede en handleplan med aktiviteter og hvem, der var ansvarlige for aktiviteterne. Det er blandt andet:

  • Revidere vores mødekultur til vores sagsmøde
  • Lave en pixiguide, så man ved, hvor man skal gå hen med hvilke spørgsmål
  • Lave kompetenceudviklingsplan for gruppen, herunder videndeling i gruppen

Vi har i en lang periode været præget af et alt for højt arbejdspres og mange sygemeldinger. Nu går det fremad og situationen begynder at se lidt lysere ud for vores team, som består af 18 ansatte. Jeg var lige bekymret for, om folk ville orke at bruge flere timer på at ”spille spil”, når nu vi egentligt også gerne ”bare” vil have lov til at passe vores arbejde. Men mine kolleger blev grebet af det og var næsten ikke til at stoppe igen.”

Artikler fra projektet ‘Sammen skaber vi forandringer’

Dansk Socialrådgiverforening gennemførte i 2020 et projekt med ni socialrådgiverarbejdspladser, med det mål at styrke trioens handlekraft, og derigennem skabe positive forandringer på arbejdspladsen. Socialrådgiveren har bragt to artikler fra projektet.

“Vi har fået et større indblik i hinandens kompetencer”
I Esbjerg Kommunes Familierådgivning Midt har trio været frontløbere på Dansk Socialrådgiverforenings arbejdspladsprojekt. Deres mål var mere fælles faglig refleksion og mere efteruddannelse. Det har blandt andet givet større indsigt i egne og kollegaernes faglige kompetencer, fortæller arbejdsmiljørepræsentant, tillidsrepræsentant og leder i afdelingen.

Kollegaskab og trivsel ”Man bliver mere robust af at kende sine kollegaer godt”
Psykologisk sikkerhed og social støtte har været i fokus hos familierådgiverne i Herlev Kommune i arbejdet med projektet for et bedre arbejdsmiljø. Det gavner både nyansatte og erfarne medarbejdere, at det er trygt og sikkert at tale højt om det, som er svært i hverdagen, lyder konklusionen.

Kontakt

Har du spørgsmål vedr. DS’ materialer om ‘Mere fag og arbejdsglæde’

Kontakt konsulent Elisabeth Huus Pedersen
ehp@socialraadgiverne.dk