Efterårets arrangementer for ledere

Kom til fyraftensmøde med Leon Lerborg om styringsparadigmer hos FTF i København. Og lær at lede 360 grader som mellemleder med Annette Klausen Bengtsson i Odense.

Fyraftensmøde med Leon Lerborg:

Fyraftensmøde med Leon Lerborg: ”Styringsparadigmer eller deromkring”

FTF og OAO inviterer til fyraftensmøde med forfatter, filosof og ledelsesekspert Leon Lerborg. Han vil på vanlig underholdende vis føre deltagerne igennem ”styringsparadigmer og deromkring”. Afsættet er de styringsparadigmer, der har indgået i moderniseringen af den offentlige sektor siden starten af 1980’erne og frem til i dag. Navnlig ser Leon Lerborg nærmere på det hotteste paradigme netop nu: Samskabelse. Han vil også lægge vægt på at fortælle om alle de ”andre” forhold, der skal være på plads for, at styringsparadigmerne og deres tilhørende styringsredskaber kan virke efter hensigten.

Leon Lerborg har i tre årtier arbejdet med ledelse og styring i den offentlige sektor: Som embedsmand i Finansministeriet; konsulent i Deloitte, KPMG og Capacent; direktør i Momentum og ledelsesudvikler på KIOL. Desuden har han været adjunkt, ekstern lektor og censor på alle landets universiteter og CBS, er forfatter til adskillige bøger, artikler, kronikker m.v. om ledelse og styring og i dag er indehaver af konsulentfirmaet Institut for Offentligt Styring.

Hvornår: Den 8. november 2017 kl. 15 – 17

Hvor: FTF’s kantine, Niels Hemmingensgade 12, København K

Temadag for mellemledere:

360 graders ledelse – led op, ned, ind og på tværs

Hvad du ikke mulighed for at høre ledelsesekspert Annette Klausen Bengtsson på Offentlig Ledelses temadage i foråret, får du endnu en chance, denne gang i Odense.

Temaet er 360graders ledelse, og målgruppen er mellemledere. For rollen som mellemleder kræver en fin balance mellem de fire ledelsesretninger: op, ned, ind og på tværs. Og den kræver et veldefineret ledelsesrum, så du undgår at blive reduceret til et talerør for topledelsen.

Som mellemleder er du nemlig et centralt bindeled mellem top og bund. Du skal kunne gå i dialog med toppen, orientere dem om problemer og sørge for at give dem overblik. Samtidig skal du medtænke medarbejdernes behov og kompetencer. Det kræver, at du har begge parters tillid og kan forholde dig neutral og professionel. Og du skal kunne binde dét sammen, som foregår i din egen afdeling med arbejdet i andre afdelinger. Du skal ikke kun bygge bro mellem kulturer – men også skabe en kultur, der er åben for samarbejde. Ved at balancere og orientere dig både op, ned, ind og på tværs placerer du dig tættere på de strategiske beslutninger og minimerer risikoen for at stå på sidelinjen uden indflydelse på de beslutninger, der træffes – og som du skal implementere.

Lær at lede hele vejen rundt

På Offentlig Ledelses temadag ‘360 graders ledelse – led op, ned, ind og på tværs’ lærer du at lede opad i din organisation – og resten af vejen rundt. Underviser er Annette Klausen Bengtsson, konsulent med speciale i mellemledere. Læs hendes artikel fra Offentlig Ledelse om Mellemlederens syv mest almindelige fejltrin

Hvornår: Den 23. november 2017, kl. 09:30 – 15

Hvor: ”Fabrikken”, Lumbyvej 11, 5000 Odense C. Pris: 500 kr. Husk at oplyse EAN-nummer.