”Det kom bag på mig, hvor travlt jeg faktisk selv har”

Dansk Socialrådgiverforening har sammen med de fælles overenskomstparter aftalt uddannelsestilbud til ledere i psykisk arbejdsmiljø. Tilbuddene er populære, så du skal tilmelde dig i god tid. Læs mere om uddannelsen og hør erfaringen fra en DS-leder, som har gennemført den.


Det psykiske arbejdsmiljø fylder rigtig meget i en kommunal familieafdeling – både på grund af målgruppen og de følelsesmæssigt høje krav i arbejdet.

– Dels er det børn, familier og unge mennesker, som har det rigtig svært. Og dels er der også et stort arbejdspres, i hvert fald periodevist, siger Pernille Vestergaard Kleffel, som til daglig er leder af Familieafdelingen i Høje-Taastrup Kommune.

Hendes erfaring er også, at man ikke kan krydse det gode psykiske arbejdsmiljø af på sin to-do-liste. Arbejdet foregår hele tiden, og derfor opfordrer hun andre ledere til at tage den samme uddannelse i ledelse af psykisk arbejdsmiljø, som hun selv har gjort. Og som faktisk skærpede hendes eget fokus på, hvor travlt hun også selv har det til daglig.

» Læs hele interviewet med Pernille Vestergaard Kleffel her

Her kan du melde dig til

Du kan tilmelde dig uddannelsen i ledelse af psykisk arbejdsmiljø her:

I kommuner og regioner:
Uddannelse i ledelse af psykisk arbejdsmiljø
Uddannelse i psykisk arbejdsmiljø for Trioer

I staten:
Den frivillige lederuddannelse i psykisk arbejdsmiljø