Lyd på DS Syd

Herunder kan du finde nogle lydoptagelser, som vi vil lave i slutningen af hver måned. Formålet er, at vi ser tilbage på måneden, der er gået, og hvad der har fyldt. Derudover vil vi tage et emne med hver, som vi vil drøfte med hinanden.

Hej og velkommen til Region Syds hjørne

I Pilotafsnittet kan du høre lidt om vores tanker bag. Det handler mest om, at vi sætter en mikrofon til nogle af vores mange snakke, som ofte foregår i bilen, når vi er på farten, som vi ofte er. Vi vil gerne holde det meget autentisk, så vi klipper ikke i det eller finpudser, så tag os som vi er. Vi har LOVET hinanden, at hvert afsnit holdes under 30 min.

Vi er begge to podcastnørder og bruger meget tid i bilen på at lytte til alt muligt. Det tror vi også, nogle af jer gør, så derfor vil vi forsøge os med dette format.
Skriv meget gerne til os, hvis I synes, der er et emne, der skal tages op.

De allerbedste hilsner

Mie Moll, forkvinde og Jannie Bertz næstforkvinde

 

Hør vores podcasts

April 2024

Vi starter med en god medlemshistorie, en ret træls situation som med DS’ hjælp fik et tilfredsstillende udkom. Ellers så fortæller vi lidt om hvad vi har lavet her i løbet af april, som både handler om skolebesøg og 4 dages arbejsuge. Og så tager vi lidt hul på 1.maj, som jo var en forrygende dag med solskinsvejr, som vi havde lovet. Både Mie og Jannie var på talerstole (dog kun Mie på en ølkasse!) og dem skal I jo ikke snydes for, så med speed snak og lidt små grin undervejs, så får I dem her.

» Hør podcasten her

Marts 2024

Vi sidder i regnvejr inde i bilen og optager marts episoden. Som altid er der meget at tale om. Vi er færdige med OK forhandlingerne, og har haft travlt med at kommunikere resultatet ud og få medlemmerne til at stemme. Derudover taler vi om medieopmærksomheden på udfordringerne omkring høj personalegennemstrømning, om hvordan vi kommunikerer og til hvem og så kommer vi også forbi H.C Andersen – lyt med og hør hvordan det hænger sammen.

» Hør podcasten her

Februar 2024

Vi er tilbage i depotrummet og taler om februar måned, hvor Jannie har rendt meget ude på skolerne og Mie har rendt til OK forhandlinger.

Vi håber, at medlemmerne vil prioritere at komme til infomøder (fysisk og online) om selve indholdet i forligene, men her er der mere behind the scenes i OK forhandlingerne som Mie vil underholde med.

» Hør podcasten her

Særafsnit om bachelor

I forbindelse med vores deltagelse i dimissioner af nye kommende kolleger, falder vi ofte over nogle emner, som vi gerne vil høre mere om. To af disse emner har vi lavet som særafsnit – Lyt med her.

Særafsnit 1

I dette afsnit vil du høre om Karina og Betina (og Mia som desværre er fraværende på optagelsen) der sprang ud i at ville skrive om praksischok for nyuddannede socialrådgivere. Det viste sig desværre, at emnet blev for vanskeligt at vinkle til et bachelorprojekt, så de måtte sadle om. Men de nåede at få indhentet en masse viden og det taler vi om i dette afsnit.

» Hør podcasten her

Særafsnit 2

I dette afsnit skal I høre Tran og Jeanette fortælle om deres bachelorprojekt omkring grønlændere på offentlige ydelser i Danmark og hvad det kræver af os socialrådgivere at have med denne målgruppe at gøre. Vi kommer ind på fordomme, kulturforståelse og meget andet.

» Hør podcasten her

Januar 2024

Januar er næsten slut og vi taler om the highs and lows. Vi drager rundt til dimissioner og byder nye kolleger velkomne og giver dem gode ord med på vejen. Derudover har der været medieopmærksomhed omkring vores underretning til Ankestyrelsen i Nordfynskommune. Vi vil også fortælle lidt om det ekstraordinære repræsentantskabsmøde der har været afholdt her i januar

(Vi undskylder for rumklang. Vi er kravlet ud af depotrummet og optager andetsteds. Vi lover at kravle tilbage næste gang)

» Hør podcasten her

Nytårsspecial

Vi ser tilbage på året, der er gået. Hvad har der været af højde- og lavpunkter? Dernæst taler vi om hvad vi har af nytårsforsæt og planer for 2024.

» Hør podcasten her

December 2023

I december afsnittet kigger vi som vanligt tilbage på måneden, der er gået, bl.a. med begejstring for juleturen til Kbh, som muligvis godt kan gå hen og blive en tradition. Men derudover taler vi også om de mere alvorlige ting der foregår for kollegerne ude på arbejdspladserne. Vi tillader os selv at drømme lidt om hvordan vi kunne forebygge, at vi havner i dårlige fortællinger og negative rapporter. Kort sagt hvordan kan vi få vores stemmer gjort tydeligere ude lokalt og med vi mener vi os socialrådgivere.

» Hør podcasten her

November 2023

I dagens afsnit har vi som sædvanligt meget på hjertet. Vi starter ud med en god historie, der handler om indflydelse. Vi har besluttet, at det vil vi gøre hver gang, altså starte med en god historie, fordi dem er der faktisk mange af. Udover så at fortælle lidt om alt det vi hver især har brugt tiden på i november, så er et af emnerne i dag flaskehalse. Med udgangspunkt i den nye aftale omkring økonomi til domstolene, taler vi om de flaskehalse, der nogle gange/ret ofte opstår, når man kun fokuserer på et område. Når man ‘bunkebekæmper’ ved domstolene, så vil der uundgåeligt opstå en flaskehals i kriminalforsorgen, hvor vi har gode kolleger, der hver dag knokler både indenfor og udenfor murene. Dagens andet emne er en opfordring til, at vi alle sammen får talt med den der kollega vi har, som ikke er medlem af DS endnu, netop fordi vi har overenskomstforhandlinger lige om lidt, og det er så usigeligt vigtigt, at vi er et stærkt hold!

Udover dette kan I måske høre, at vi er lidt begejstrede, fordi vi netop lige inden optagelsen har haft TR julemøde, hvor vi har været i fantastisk selskab og fået hyldet TR arbejdet  – Pssst: Vi har 10 – TI – TR/AMR’er der er blevet nomineret til Årets TR hernede i Region Syd, hvor vildt er det lige?!

Og til den omsorgsfulde kollega, der lytter til dette, så har Mie fået vinterdæk på nu.

» Hør podcasten her

Oktober 2023

Oktober har handlet om arbejdsmiljø, om den ny kontanthjælpsaftale, om digital chikane af offentlig ansatte og det nye forskningsprojekt, der skal gøre os klogere på dette, om borgernes aktindsigt i personaleoplysninger og om 4 dages arbejdsuge.
Emnerne i dag er situationen i DS og om hvordan vores grænser kan rykke sig i vores fag.

» Hør podcasten her

September 2023

I september har der været smæk på kampagnen #engodstart og studiestart og derudover er vi nu der, hvor vi har indsamlet OK krav og trepartsforhandlinger så småt skal i gang.

Emnerne i dag handler om de kommunale besparelser samt synligheden af DS.

» Hør podcasten her

Pilotepisode

Her kan du høre lidt om formatet og tankerne bag denne månedlige nyhedspodcast. Vi optager i vores depotrum, som var det sted på kontoret i Snoghøj, hvor der var bedst lyd. Så mellem papkasser og stakkevis af overenskomster og merchandise sidder vi og taler sammen.

» Hør podcasten her