Ræk ud til din uorganiserede kollega

Når uorganiserede fortæller, hvorfor de ikke er medlem, er årsagen oftest, at de enten aldrig er blevet spurgt eller oplever, at de ved for lidt om, hvad medlemskabet kan give dem.
Derfor er det altid en god ide at danne relationer til de uorganiserede kollegaer og tilbyde dem at være med i fællesskabet. Selvom det ikke bliver et ja i første omgang og der skal arbejdes lidt for det, er de fleste glade for at blive spurgt, fordi de mærker, at nogen interesserer sig for dem.

Du finder her inspiration til, hvordan du kan tage snakken om medlemskab med de uorganiserede kolleger, invitere dem med og give dem små smagsprøver på medlemskabet. Pluk og brug ideerne som inspiration.

Skab relationer til den uorganiserede kollega

Samtalen der får folk med

En rekrutterende samtale starter altid med, at du er nysgerrig på din uorganiserede kollegas behov og ønsker. Med det som afsæt kan du præsentere nogle gode grunde til medlemskab, som taler ind i den uorganiseredes behov, og som du selv kan stå inde for og gerne relatere til i dit eget medlemskab.Kodeordene for en god rekrutterende samtale er at være nærværende, nysgerrig og lyttende, men også modig ift. helt konkret at arbejde på at få den anden til at melde sig ind.

» Lad dig inspirere af denne guide til den rekrutterende samtale.

1:1 snak med de uorganiserede

Der er flere forskellige måder hvorpå, du kan mødes med dine uorganiserede kolleger for at styrke relationerne til dem og tilbyde dem medlemskab. Det kan være, at du spotter dem helt tilfældigt og henvender dig til dem, det kan være du foreslår, at I skal spise jeres frokost samme en dag eller det kan være ved at arrangere et lille drop-in-arrangement. Til et sådant arrangement inviterer du dine uorganiserede kollegaer til at ”droppe” forbi dig til en lille snak indenfor et givet tidspunkt (f.eks. en formiddag, i forbindelse med en frokost, en eftermiddag eller andet).

» Her finder du inspiration til, hvordan en invitation til drop-in kan se ud.

» Til samtalerne kan du også lade dig inspirere af denne guide til den rekrutterende samtale.

Kontakt den uorganiserede igen og igen

Mange uorganiserede kan have brug for at tænke lidt over, hvorvidt de vil være med. Overvej derfor, hvordan du kan komme tilbage igen og spotte de oplagte anledninger, hvor du kan vende tilbage. Måske lover du at undersøge noget, du vender tilbage med et svar på eller også er det helt oplagt, at du vender tilbage igen fordi der er lønforhandlinger, omstruktureringer på arbejdspladsen eller lignende. Hver gang du vender tilbage, så styrker du relationen og muligheden for at få din kollega til at blive medlem.Her finder du tre anledninger, hvor det er særligt oplagt at tale om medlemskab. Prøv dem af og brug dem som inspiration til at finde på flere selv.

» Guide: Oplagte anledninger til samtalen om medlemskab

Giv en smagsprøve på medlemskab og fællesskab

Arrangementer i klubben

Flere uorganiserede har brug for at mærke, hvad fagforeningen kan give dem, før de melder sig ind. Derfor er det helt oplagt at give en lille smagsprøve på klubfællesskabet, jeres faglige samvær og indflydelsesrum. Måske beslutter jeres klub, at de uorganiserede kan være med én enkelt gang eller kun til dele af mødet. Det er helt op til jer, og det er vigtigt, at I får talt om, hvorfor og hvordan I gør det samt lægger en plan for at følge op. Hvem tager f.eks. snakken med den uorganiserede efter mødet? Er det dig som TR, eller er en anden kollega mere oplagt?

DS-arrangementer og andre aktiviteter

Det kan også være at DS har et arrangement online eller i jeres nærområde, hvor du kan få lov at få en uorganiseret kollega med. Husk at følge op. Tal med kollegaen om, hvad hun fik ud af at deltage i arrangementet og hvorfor du mener, at hun skal være med.

» Arrangementskalender for DS

Vis de uorganiserede de resultater vi skaber

Et afgørende argument for medlemskab er de resultater og forbedringer, vi skaber i fællesskab og i kraft af medlemskabet. Derfor er det oplagt at synliggøre disse. Det kan være en mail om noget, I har opnået lokalt (tilført ressourcer, årlige lønforhandlinger osv.) eller fælles i DS i forbindelse med overenskomstforhandlingerne, politiske reformer osv. Du kan også tage en snak med den uorganiserede og fortælle lidt om, hvordan I har arbejdet samt spørge ind til, hvordan hun oplever forbedringerne.

» Mail vedrørende generelle lønstigninger.

Kontakt