Betaling

Hvis du har spørgsmål, du ikke kan finde svar på, kan du kontakte din regionskonsulent. Du kan finde kontaktoplysninger nederst på siden.

Har jeg ret til løn, hvis jeg er smittet med coronavirus?

Er du smittet med coronavirus, har du som udgangspunkt ret til din sædvanlige løn, hvis du er ude af stand til at udføre dit arbejde.

» Læs mere om sygdom

Har jeg ret til løn, hvis jeg bliver hjemsendt uden at være smittet med coronavirus eller have været i nær kontakt med en smittet med coronavirus?

Hvis din arbejdsgiver vælger at sende dig hjem, fordi du for eksempel er forkølet, og derfor vurderer, at du kan smitte dine kolleger, så skal din arbejdsgiver betale dig din sædvanlige løn. Dette er under forudsætning af, at du ikke kan arbejde hjemme.

Vær opmærksom på, at hvis du bliver hjemsendt, skal du have de nødvendige værktøjer til rådighed efter sædvanlige retningslinjer for hjemmearbejde og datasikkerhed.

» Læs mere om at arbejde hjemmefra
» Læs mere om indretning af hjemmearbejdspladsen
» Læs mere om regler om hjemmearbejdspladsen

Vi følger udmeldinger fra myndighederne og opdaterer løbende informationerne om, hvordan du skal forholde dig som lønmodtager i forbindelse med coronavirus.

Kontakt

Hvis du har spørgsmål skal du tage fat i din region.

Region Nord – ds-nord@socialraadgiverne.dk – direkte telefon: 87 30 91 91

Region Syd – ds-syd@socialraadgiverne.dk – direkte telefon: 87 47 13 00

Region Øst – ds-oest@socialraadgiverne.dk – direkte telefon: 33 38 62 22

Få personlig rådgivning

Kontakt TR

Hvis du har spørgsmål om løn og arbejdsvilkår, så er det først og fremmest tillidsrepræsentanten på din arbejdsplads, du skal kontakte.