Mig og mit arbejde: Line Moth Larsen

Line Moth Larsen, fællestillidsrepræsentant i Faaborg-Midtfyn Kommune. Bor i Odense med sin mand og sin datter på 11 måneder.

Jeg blev socialrådgiver, fordi uddannelsen har det hele: Kontakt med mennesker, jura og et samfundspolitisk perspektiv. Og jeg synes, at det er rigtig interessant at arbejde i en politisk styret organisation.

Jeg var 22 år, da jeg blev uddannet, så jeg var ung, men jeg var ret hurtigt klar over, at jeg skulle være socialrådgiver. Jeg arbejdede med arbejdsfastholdelse på sygedagpengeområdet, og det var lige mig. Jeg har altid været optaget af den identitetsskabelse, der ligger i at have et job.

Efter et par år blev jeg tillidsrepræsentant på arbejdsmarkedsområdet og senere fællestillidsrepræsentant. Jeg er nok lidt Pippi Langstrømpe, så jeg tænkte: Det her ved jeg ikke noget om, men det lyder spændende, så det skal nok gå. Det har vist sig at være en superspændende, men også en stor opgave.

Først var det opgaven med at stå i spidsen for 160 socialrådgivere og tale deres sag på direktionsgangen, hvor man er i et krydspres med ledelsen på den ene side og medarbejdernes ønsker og forventninger på den anden. Og så foregår det samtidig i en politisk ledet organisation. Du kan ikke læse dig til, hvordan man håndterer det krydspres, og nogle gange lykkes det godt, andre gange går man galt i byen.

For at løse opgaven bedst muligt har jeg brugt meget tid på at efteruddanne mig gennem blandt andet Dansk Socialrådgiverforening, men også for eksempel i kommunikation på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Det har været en stor hjælp, for jeg er siden blevet næstformand i Hoved- MED-udvalget, hvor alle fagprofessioner er repræsenteret. Jeg repræsenterer 3500 medarbejdere, så al min tid går med fagpolitisk arbejde nu.

Min motivation er, at det skal være fedt at gå på job i Faaborg-Midtfyn Kommune, uanset om man er socialrådgiver, rengøringsassistent eller pædagog. For mig handler det om, hvordan vi kan få mest mulig indflydelse på den arbejdsplads, vi er på. Så jeg tager bolden og løber med den. For eksempel har vi kigget på vores voldspolitik, der mildt sagt ikke var ret god. Så sagde jeg: Må jeg ikke kigge på den? Og det gjorde jeg så.

Fagbevægelsen ligger nok i mit DNA: Jeg har selvfølgelig også været elevrådsformand, og jeg er femte eller sjette generation af fagpolitisk aktive i familien. Jeg blev valgt ind i Dansk Socialrådgiverforenings bestyrelse i Region Syd for syv år siden, mens jeg var studerende. Jeg blev taget rigtig godt imod af de ”gamle rotter,” der har været med i mange år. For mig er det er en rigtig god energikilde at komme til bestyrelsesmøde, men også til alt det andet fagpolitiske. Mit job er min passion.

Jeg blev mor for snart 11 måneder siden. Jeg havde barsel i ni måneder, så tog min mand over. Det fungerer rigtig godt. Når jeg har tid, spiller jeg squash. Jeg kan godt lide, at man får pulsen op, der er tempo på, og så er det overstået på 45 minutter. Squash handler om strategi og timing – ligesom mit arbejde.