Find studiejob

Værd at vide om studiejobs og jobportal.

Jobportal

Find dit næste studiejob på SocialraadgiverJob.dk.

Her kan du søge på annoncer fra en række fagblade og hjemmesider særligt målrettet socialrådgivere.

Hvorfor studiejob?

Et studiejob giver dig løn og gode erfaringer, du kan trække på senere. Det er en god idé at have studiejob, der har med mennesker at gøre. Det forbedrer dine muligheder for at få job, når du bliver færdig som socialrådgiver, og det giver selvfølgelig også et bedre erfaringsgrundlag for at udøve socialrådgiverfaget.

Typiske relevante studiejob kan være som kontormedhjælper i socialforvaltningen, som hjemmehjælper, pædagogmedhjælper, handicaphjælper mv.

Dansk Socialrådgiverforening er med til at støtte oprettelsen af særligt regulerede socialrådgiverstillinger.

Dine rettigheder

Du skal altid have et ansættelsesbrev, som beskriver din titel, arbejdstid, lønfor-
hold, opsigelsesvarsler, rettigheder med hensyn til ferie mv. Desuden skal der stå, hvilken overenskomst du er ansat på.

Det er en god idé, hvis du melder dig ind i den fagforening, som har overenskomsten. Så kan du nemlig få hjælp derfra, hvis du får problemer i ansættelsen.

Dansk Socialrådgiverforening arbejder for, at regulerede socialrådgiver-studenterstillinger bliver omfattet af Dansk Socialrådgiverforenings overenskomst.

jobpatruljen.dk kan du se, hvad du har krav på i løn inden for mange forskellige typer studiejobs. Her kan du også finde reglerne om feriepenge, sygedagpenge, arbejdsmiljø mv.

Arbejdsmiljø

Arbejdstilsynets hjemmeside har samlet en masse viden om unges arbejdsmiljø.
» Læs mere

Frivilligt arbejde

Er frivilligt arbejde noget for dig? Så er der altid brug for ekstra hænder. Du kan prøve kræfter med socialt arbejde allerede inden du bliver færdig som socialrådgiver. Mange private interesse- og hjælpeorganisationer har brug for frivillig arbejdskraft.

Gå på frivilligjob.dk og find et frivilligjob, der matcher dine interesser og kompetencer.

Kontakt

Formand i SDS

Rikke Flebbe
sdsformand@socialraadgiverne.dk