Webinarer: Faglighed – Fællesskab – Fordybelse

Vi har brug for at kunne mødes og samles i denne tid. Vi har brug for at opleve, at vi stadig er en del af et fagligt fællesskab med andre socialrådgivere. Og vi har brug for gode oplevelser, der kan skabe adspredelse i en hverdag, der er vendt på hovedet. DS’ faggrupper har derfor lavet en webinar-række, der kan skabe faglighed, fællesskab og fordybelse i denne særlige tid.

Et webinar er et online oplæg, som du kan deltage i hjemmefra. Det eneste, du har brug for er en computer, en god internetforbindelse og eventuelt et headset. Det er gratis at deltage i webinarene. Du skal blot følge linket under det webinar i nedenstående program, du ønsker at deltage i.

Webinarene afholdes på et bestemt tidspunkt. Det er derfor vigtigt, at du klikker dig ind på webinaret til tiden.

Webinarerne afholdes i programmet ZOOM. Du behøver ikke at downloade programmet før. Du skal blot følge linket for det webinar, du ønsker at høre på det angivne tidspunkt – så vil du få adgang til møderummet. Det er en god ide at logge på i god tid, da du kan blive bedt om at oprette dig bruger i programmet, hvilket kan tage lidt tid. Hvis du ikke har prøvet ZOOM før, kan du klikke på linket 10 minutter før webinarets start, så vil der være en teknisk instruktion til, hvordan du bruger programmet.


Der er pt. ikke flere planlagte webinarer. Vi arbejder på at få arrangeret flere webinarer. Så hold øje med siden.


Afholdte webinare

8. juni 2020
Vold i nære relationer ved Mette Sophie Volsing fra Lev Uden Vold og Mateen Malik Hussain, rådgiver hos Lev Uden Volds nationale hotline tlf. 1888
» Slides fra webinaret
» Spørgeguide – samtale om at udøve vold i nære relationer
» Se videoen fra webinaret (58:47)

27. maj 2020
Faggruppen Handicap inviterer til debatwebinar om sagsbehandling og indsats til børn og unge med funktionsnedsættelser

5. maj 2020
Faggruppen Børn, Unge og Familier præsenterer Karen Glistrup, selvstændig socialrådgiver, med oplægget “Hvad børn ikke ved… har de ondt af”
» Slides fra webinaret
» Se videoen fra webinaret (45:43)

5. maj 2020
Faggruppen Psykiatri præsenterer Eva Maria Darre, Afdelingsleder af Center for Videndeling i Trancit og Hanne Petersen, Socialfaglig Konsulent i Center for Videndeling i Trancit med oplægget “Optimal opfølgningspraksis”
» Slides fra webinaret

4. maj 2020
Faggruppen Børn, Unge og Familier præsenterer Henriette Karlsen, forfatter, med oplægget “Sagsakterne bag bogen Amar Halshug – et systembarns fortællinger”

30. april 2020
Faggruppen Handicap præsenterer Vibeke Larsen, socialrådgiver og selvstændig konsulent og Berit Juul Christoffersen, adjunkt, cand.soc., VIA University med oplægget “Familier med børn med funktionsnedsættelser– faglige udfordringer i forhold til vurdering af den rette hjælp og balancen mellem handicapkompenserende støtte og særlig støtte”.
» Slides fra webinaret

29. april 2020 – Faggruppen Psykiatri præsenterer Eva Maria Darre, Afdelingsleder af Center for Videndeling i Trancit og Hanne Petersen, Socialfaglig Konsulent i Center for Videndeling i Trancit med oplægget “Borgerens retssikkerhed – taler vi om det samme?”
» Slides fra webinaret

20. april 2020 – “Forvaltningsret, etik og uforudsigelighed i jobsamtalen” v. Peter Gasbjerg, cand.jur

17. april 2020  – Faggruppen Beskæftigelse præsenterer Iben Nørup, lektor og Ph.d. ved Institut for Sociologi og Socialt Arbejde, AAU med oplægget “Hvad stiller vi op med de “uarbejdsdygtige”? Et kritisk tilbageblik på virkningen af reformen for førtidspensions- og fleksjob fra 2013″
» Slides fra webinaret

16. april 2020 – “Hvordan kobler du teori og praksis i den børnefaglige undersøgelse?” v. Katrin Leicht Schnohr, adjunkt og Lotte  Andersen, Lektor, Københavns Professionshøjskole
» Slides fra webinaret

15. april 2020 – Faggruppen Beskæftigelse præsenterer Mathias Herup Nielsen, med oplægget ”Optimismens politik – Om skabelsen af værdigt og uværdigt trængende borgere”
» Slides fra webinaret

3. april 2020 – Faggruppen Børn, Unge og Familier præsenterer Johan Eklund, psykolog med oplægget “Computerspil og konflikter i familien”
» Slides fra webinaret

3. april 2020 – Faggruppen Revalidering præsenterer Anette Juul Jensen, senior-konsulent i CABI med oplægget ”Revalidering – et effektfuldt redskab”

2. april 2020 – Faggruppen Børn, Unge og Familier præsenterer Henriette Karlsen forfatter til bogen ”Amar Halshug – et systembarns fortælling”