Webinarer: Faglighed – Fællesskab – Fordybelse

Dansk Socialrådgiverforening gentager succesen og inviterer igen til en række af fagligt inspirerende webinarer. Her kan vi mødes med fagfæller og fordybe os fagligt – og mærke, at vi stadig er en del af et fagligt fællesskab med andre socialrådgivere. Webinarene laves i samarbejde med DS’ faggrupper og sektioner.

Et webinar er et online oplæg, som du kan deltage i hjemmefra. Det eneste, du har brug for, er en computer, en god internetforbindelse og eventuelt et headset. Webinarene afholdes enten over Teams eller Zoom – alt afhængig af, hvilket format oplægsholderne bruger. Det er gratis at deltage i webinarene. Du skal blot tilmelde dig webinaret. Webinarerne bliver ikke optaget. Webinarene afholdes på et bestemt tidspunkt. Det er derfor vigtigt, at du klikker dig ind på webinaret til tiden.

Planlagte webinarer

26. oktober 2021
Webinar for TR i DS: Trænger engagementet i din klub til et boost?
Som tillidsvalgt kan det føles som en stor udfordring at skabe engagement i klubbens arbejde. Selvom klubben har mange medlemmer kan det være ganske få, eller kun TRs eget, engagement der bærer klubbens arbejde. På webinaret vil vi gennemgå forskellige bud på hvordan du som TR konkret kan håndtere invitation til et klubmøde, selve afholdelsen af et klubmøde og tiden der går mellem klubmøderne.
» Tilmeld dig

27. oktober 2021
Hjemløshed – forebyggelse af hjemløshed
Faggruppen Hjemløse hos Dansk Socialrådgiverforening inviterer til gratis webinar om de nye nationale retningslinjer for hjemløshed, som Socialstyrelsen vil præsentere på webinaret. Webinaret er det andet i rækken af i alt tre webinarer om hjemløshed, og sætter især fokus på forebyggelse af hjemløshed og kronisk hjemløshed.
» Tilmeld dig

28. oktober 2021
Revalidering i puljernes tid – online workshop
Vi fortsætter med at have fokus på Revalidering ? derfor skal vi denne gang: På workshoppen ser vi på beskæftigelseslovens regler om puljer til opkvalificering ? som særskilt indsats overfor ledige og især for revalidender.
» Tilmeld dig

10. november 2021
Det udviklingspsykologiske arbejde med anbragte børn
Anvendelse af neuroaffektiv forståelse i mødet med børn med særlige behov. Dette er et oplæg og invitation til fælles refleksion omkring neuroaffektiv udviklingsteori i praksis.
» Tilmeld dig

24. november 2021
Land godt i dit 1. job
Kunne du have brug for at høre andre nyuddannede socialrådgiveres erfaringer fra deres opstart i nyt job? Kunne du have brug for en drøftelse af dine egne forventninger til dig selv, hvad du kan forvente af din arbejdsplads og nye kolleger samt hvilke forventninger, der bliver stillet til dig i jobbet? Så er dette webinar noget for dig.
» Tilmeld dig

24. november 2021
Hjemløshed og borgerrettede indsatser
Faggruppen Hjemløse hos Dansk Socialrådgiverforening inviterer til gratis webinar om de nye nationale retningslinjer for hjemløshed, som Socialstyrelsen præsenterer på webinaret. Webinaret er det tredje i rækken af i alt tre webinarer om hjemløshed, og sætter især fokus på den borgerettede indsats.
» Tilmeld dig

29. november 2021
“Klogere sammen” – Din pension i PKA – Seniormøde
Informationsmøde for medlemmer på 58 år og derover.
» Tilmeld dig

30. november 2021
“Klogere sammen” – Din pension i PKA
Informationsmøde for medlemmer mellem 18 og 57 år.
» Tilmeld dig

Afholdte webinarer

3. juni 2021
Hvordan ser mistrivsel ud online?
Hvordan opdager vi, at en borger mistrives, når vi møder ham eller hende online? Webinaret formidler viden fra et forskningsprojekt, der har set på de barrierer og muligheder digitale kommunikationsplatforme giver i arbejdet med børn og unge.

17. juni 2021
Børneinddragelse i myndighedsudøvelse? Hvad skal der til?
Dette webinar fokuserer på, hvad der skal til for, at flere kommuner og familieafdelinger kan omfavne mindsettet omkring at inddrage børn og unge mere i deres egen sag.

21. juni 2021
Pårørendeperspektivet i psykiatrien, udfordringer og løsninger
Fagligt selskab for Psykiatrisocialrådgivere inviterer til webinar om eksisterende udfordringer og løsninger i psykiatrien – set ud fra et pårørendeperspektiv.

22. juni 2021
Fagligt fællesskab for faglige ledere/koordinatorer og lignende
Et webinar for sagsfordeler, teamleder, fagkoordinator, koordinator, mellemleder eller lignende; men uden personale- og økonomiansvar.

20. september 2021
Børn som pårørende
Faggruppen Børn, Unge & Familier og Faggruppen Psykiatrisocialrådgivere,  Psykiatrifonden og KOMBU, det Nationale Kompetencecenter for Børn og Unge i familier med psykisk sygdom inviterer til webinar om børn som er pårørende til forældre med psykisk sygdom.

27. september 2021
Hjemløshed – organisering, samarbejde og boligindsatser i Housing First tilgangen
Faggruppen Hjemløse inviterer til gratis webinar om de nye nationale retningslinjer for hjemløshed, som Socialstyrelsen præsenterer på webinar. Webinar er det første i rækken af i alt tre webinarer om hjemløshed, og sætter især fokus på organisering, samarbejde og boligindsatser.

4. oktober 2021
“Klogere sammen” – Medlemmet i knibe
Hvad kan jeg bruge min fagforening til?