Faglig viden og debat

Indholdstype

Kategori

Offentlige ledere – kom ind i kampen

Ledelseskommissionen går til kanten med sine 28 anbefalinger, der tager livtag med både dårlige ledere og hele samarbejdssystemet. Men formand for DS’ ledersektion Anders Fløjborg glæder sig over, at offentlig ledelse nu for alvor er sat på dagsordenen – og bidrager gerne til kampen.

26.06.2018

Nyt værktøj til ledere: Sæt fremtidens arbejdsmiljø til debat

Virtuelle kolleger, seniorer, der går på pension, nye, unge medarbejdere, digital teknologi. Det er nogle af tendenserne, vi ved vil præge fremtidens arbejdsmarkedet – og dermed også arbejdsmiljøet på de enkelte arbejdspladser. Få hjælp til at sætte det på dagsordenen og være forberedt.

26.06.2018

Hvordan har du det med dine medarbejdere?

En god relation mellem leder og medarbejdere kan forebygge stress og skabe bedre trivsel blandt alle, viser ny forskning. Det har Offentlig Ledelse sat spot på i det nyeste nummer.

26.06.2018

Styrer vi efter effekt, kvalitet eller tilfredshed?

Hvordan leder du: Skal indsatsen have effekt for borgeren, skal kvaliteten i indsatsen være høj, eller skal borgeren være tilfreds? Hvad er forskellen – og kan vi bruge data til at dokumentere noget af det? Den debat tog Offentlig Ledelse på Folkemødet.

26.06.2018

Fremtidens ledere har kant, fremtidssans og skaber værdi frem for vækst

Fremtidsforsker Henrik Hovgaard er ikke i tvivl om, at fremtidens offentlig sektor og dermed også ledelse vil gå fra ’mere’ (for mindre) til ’bedre’. Det kræver ledere med kant og fremtidssans og matcher fint ledelseskommissionens fokus.

12.12.2017

Ledernes stemme skal styrkes

Dygtige faglige ledere, bedre flerfaglig ledelse og et styrket samarbejde mellem ledere og medarbejdere er en stor del af svaret på, hvordan vi får en endnu bedre offentlig sektor i fremtiden. Det vil DS og Ledersektionen i fællesskab gøre vores til at sikre.

12.12.2017

2018 vil også stå i ledelsens tegn

2017 gav os en ledelseskommission, som for alvor åbnede debatten om god offentlig ledelse. Her har Ledersektionen sat et solidt, socialfagligt ledelsesaftryk. Tavshed fra ledelsesfronten udebliver – også i 2018, skriver Anders Fløjborg i sin nytårshilsen.

12.12.2017

Hemmeligheden bag teams med succes

I det nye nummer af Offentlig Ledelse sætter vi fokus på velfungerende teams. For det er provokerende enkelt, hvad som skaber et succesrigt teamsamarbejde. Læs, hvordan du som leder kan støtte bedst muligt.

12.12.2017

Ledelseskommissionen rammer indenfor skiven

Mens vi venter på ledelseskommissionen: Anbefalingerne får fokus på driftsledelse, og de vil sætte retningen for offentlig ledelse mange år frem. Det vurderer Anders Fløjborg på baggrund af arbejdet i følgegruppen.

12.12.2017

Socialrådgiverdage 17: Facilitering af relationel koordinering

Den 1. og 2. november samles DS til fagfestivalen Socialrådgiverdage 17 under overskriften ’Styring og faglig frihed’. Ledersektionen holder reception og inviterer til oplæg med ledelsesekspert og forfatter Bo Vestergaard om at styrke kerneopgaven via relationel koordinering.

26.09.2017

En offentlig leder skal være noget af en blæksprutte

Fire ledelsesforskere har udgivet en ny bog om de dominerende styringsparadigmer, som på én gang konkurrerer og lever side om side i den offentlige sektor. Det stiller store krav til de ledere, som skal manøvrere i de omskiftelige og forskelligartede rammer.

26.09.2017

DS har gjort sig synlig i ledelseskommissionen

Et halvt års arbejde i følgegruppen til ledelseskommissionen har foreløbig givet god bonus, oplever formanden for DS’ ledersektion, Anders Fløjborg. DS’ lederpolitik og kamp for større ledelsesrum er blevet bemærket.

26.09.2017