Faglig viden og debat

Indholdstype

Kategori

Skader til sommerfest kan være arbejdsskade

Der holdes tusindvis af sommerfester her op til sommerferien, hvor der sker små og store skader. Kommer du til skade under sommerfesten på arbejdet, kan det anerkendes som en arbejdsskade.

19.06.2024

Lad ikke sygdom spolere din ferie

Her er de regler, du skal kende, hvis du vil undgå at bruge din ferie på at ligge i sengen. Hvis du allerede er syg, inden din ferie starter, kan du vælge at udskyde ferien. Og bliver du syg, mens du holder ferie, kan du have ret til erstatningsferie.

18.06.2024

Socialrådgivere på Folkemødet 2024

Signe og monopolet, DS-reception og masser af gode debatter. Dansk Socialrådgiverforening er med på Folkemødet 2024, og alle medlemmer - der måtte være i nærheden - er inviteret til reception torsdag d.13 kl. 17.30.

10.06.2024

Guide: Sådan går du på ferie uden stress 2024

Sommerferien venter forude, men det kan være svært at nyde sin ferie, hvis tankerne vandrer tilbage til arbejdsopgaverne. Dansk Socialrådgiverforenings arbejdsmiljøkonsulent, Elisabeth Huus Pedersen, guider dig med en række gode råd til en ferie uden arbejdsstress.

10.06.2024

Lønstigninger på vej til privatansatte socialrådgivere

Dansk Socialrådgiverforening forhandler i øjeblikket overenskomster for socialrådgivere ansat i Børns Vilkår og andre private organisationer. Overenskomsterne lægger sig op ad OK24, og de privatansatte socialrådgivere kan derfor se frem til lønstigninger svarende til de offentlige.

04.06.2024

Tale til Arbejdernes Internationale Kampdag, 1. maj

1. maj handler om vores fælles ansvar for at sikre et stærkt fællesskab. Et fællesskab, der gør alle stærkere og løfter i flok. Et fællesskab, hvis inderste kerne består af tillid og tryghed. Og det er de to ting jeg gerne vil tale om i dag. Den tryghed, der kan få os til at sænke skuldrene. Og den tillid, der får os til at være på tæerne.

02.05.2024

Socialrådgivere sætter dagsorden

De seneste uger har mange socialrådgivere haft debatindlæg i landsdækkende medier for at gøre opmærksom på de urimelige arbejdsvilkår, som de bliver budt, og hvilken konsekvens det har for borgerne.

30.04.2024

Lønforhøjelserne er på vej

Med OK24 får alle offentligt ansatte socialrådgivere lønforhøjelser per 1. april 2024. Men det er de færreste socialrådgivere, er har fået pengene ind på kontoen endnu, fordi lønforhøjelserne ikke er nået at blive implementeret i lønsystemerne. Så snart de er det, bliver lønforhøjelserne udbetalt med tilbagevirkende kraft.

29.04.2024

Stort JA til OK24

Et stort flertal af medlemmerne af Dansk Socialrådgiverforening har stemt ja til OK24 – overenskomsten for de kommende to år.

16.04.2024

Socialrådgiverne om Tranæs-anbefalinger: Vi savner fokus på faglighed og forebyggelse

Tranæs-udvalget vil tøjle de stigende udgifter på socialområdet med flere økonomiske hensyn. Det får kritik fra Dansk Socialrådgiverforening, der dog er positive over, at udvalget har fået øjnene op for potentialet i tidlige indsatser.

03.04.2024

Nye kvote 2-tal: ”Velfærdssamfundet er på kollisionskurs”

Antallet af kvote 2-ansøgere til socialrådgiveruddannelsen er faldet til et rekordlavt niveau. DS og SDS undrer sig over regeringens tøven.

18.03.2024

Er du stresset? Sådan kan du få hjælp fra din fagforening

Hjertebanken, søvnmangel og problemer med hukommelsen? Hvis du har symptomer på stres, er det vigtigt at reagere på dem, før de udvikler sig.

10.03.2024