Faglig viden og debat

Indholdstype

Kategori

Kommuneaftale udvikler ikke velfærden

Læs Mads Bilstrups kommentar til den aftale, som regeringen og Kommunernes Landsforening har indgået om kommunernes økonomi. Han er skuffet over, at regeringen ikke leverer et løft af den kommunale velfærd - efter mange år med underfinansiering.

04.06.2020

Kom godt i gang som socialrådgiver

Når du snart er færdig med uddannelsen og skal til at søge dit første job som socialrådgiver, kan der opstå mange spørgsmål. Derfor holder Dansk Socialrådgiverforening online-møder for alle jer, der dimitterer her i slutningen af juni.

04.06.2020

Billig forsikring og høje renter på din lønkonto

Som nyuddannet kan det være en god ide at tjekke dine medlemsfordele. Måske du har brug for en ny forsikring, fordi du er flyttet fra din studiebolig? Eller du kan få en højere rente på din lønkonto?

01.06.2020

Mads Bilstrup om genåbning: Skal være sundhedsmæssigt og socialfagligt forsvarlig

Dansk Socialrådgiverforening er i tæt dialog med myndighederne om vejledningerne for genåbningen af beskæftigelsesindsatsen og hele det sociale område. Mads Bilstrup arbejder for, at genåbningen kommer til at ske på en måde, som er forsvarlig for både socialrådgivere og borgere.

14.05.2020

Vil du have indflydelse i din fagforening?

Kunne du tænke dig at være med til at påvirke politik, retning og udvikling i din fagforening og gøre en forskel for faget og dine kolleger? Så kan du stille op til en post i Dansk Socialrådgverforening.

14.05.2020

Skal din arbejdsskadesag genoptages?

Ny principafgørelse fra Ankestyrelsen giver mulighed for genoptagelse af din sag, hvis du har været tilmeldt efterlønsordningen i a-kassen.

14.05.2020

Medlemsmøder om udsatte voksne, børn og unge under Corona-krisen

Kom og debatter Dansk Socialrådgiverforenings forslag til at styrke indsatsen over for udsatte borgere under Corona-krisen med Mads Bilstrup og Ditte Brøndum.

30.04.2020

Nu kan COVID-19 anerkendes som arbejdsskade

Beskæftigelsesministeren og Arbejdsmarkedets Erhvervssikring har 23. april 2020 meddelt, at COVID-19 som udgangspunkt kan anerkendes som arbejdsskade, hvis man har været udsat for smitte via sit arbejde.

30.04.2020

Nye vejledende sagstal på børne- og familieområdet

Dansk Socialrådgiverforenings hovedbestyrelse har besluttet at nedjustere det vejledende sagstal på børne- og familieområdet fra 25-35 sager pr. socialrådgiver til 20-30 sager pr. socialrådgiver.

30.04.2020

Husk at du kan ringe til din arbejdsmiljøkonsulent

Uanset om du arbejder hjemme eller udfører kritiske funktioner, kan du altid ringe til en af Dansk Socialrådgiverforenings arbejdsmiljøkonsulenter, hvis du har brug for at drøfte din situation og få råd og vejledning.

30.04.2020

Lønnen stiger i april

Hvis du er offentligt ansat, vil du fra april få en lønstigning som følge af de generelle lønstigninger i OK18.

16.04.2020

Coronavirus påvirker os psykisk – gode råd til håndtering

WHO og mange andre har udsendt gode råd om, hvordan vi kan håndtere den psykiske belastning under denne krise. Vi har samlet de ti bedste råd her.

26.03.2020