Er din arbejdsplads arbejdsmiljøcertificeret? – Arbejdstilsynet på vej

Hvis din arbejdsplads arbejder systematisk og målrettet med arbejdsmiljø, kan den blive akkrediteret af Arbejdstilsynet – er det tilfældet hos jer?

En række virksomheder i Danmark – også offentlige arbejdspladser – er arbejdsmiljøcertificerede. En certificering indebærer, at arbejdspladsen er blevet akkrediteret til at være en virksomhed, der arbejder systematisk og målrettet med arbejdsmiljøet, og kan blive registreret på Arbejdstilsynets hjemmeside med en ’kronesmiley’.

Hidtil har Arbejdstilsynet ikke skullet føre tilsyn med virksomheder med arbejdsmiljøcertificering, da man har forudsat at virksomhederne har kunnet løse eventuelle problemer selv.

For nogle år siden kom det frem, at arbejdsmiljøcertificerede virksomheder ikke nødvendigvis havde et bedre arbejdsmiljø. Det førte til en politisk aftale fra 2016 om at stramme op på certificeringsordningen. En af opstramningerne er at Arbejdstilsynet fra 1. juli 2018 og tre år frem skal gennemføre 500 besøg på virksomheder med arbejdsmiljøcertifikat for at indsamle viden om, hvorvidt certificeringsordningen lever op til intentionen.

Tjek om din arbejdsplads har en krone-smiley på arbejdstilsynets hjemmeside

Er din arbejdsplads arbejdsmiljøcertificeret? Hvis du ikke ved det allerede, så spørg i arbejdsmiljøorganisationen, eller tjek om din arbejdsplads har en krone-smiley i Arbejdstilsynets hjemmeside.

Dansk Socialrådgiverforening har tidligere fået oplyst at følgende kommuner helt eller delvist skulle være arbejdsmiljøcertificerede: Odense, Aarhus, København, Kolding, Vejle og Middelfart.