Vi kræver #EnGodStart!

Borgere i krise. Kompliceret lovgivning. Højt arbejdspres. Og indimellem en følelse af at være utilstrækkelig. Det er den virkelighed, der møder mange nyuddannede socialrådgivere.

Vores fag er vigtigt – og vi brænder for at gøre en forskel.  

Men hele 4 ud af 10 nyuddannede føler sig stressede, og 3 ud af 10 overvejer at forlade faget. Når man får en skæv start på arbejdslivet, så har det konsekvenser. For de nyuddannede, for kollegaerne og for borgerne.

Derfor foreslår Dansk Socialrådgiverforening, at nyuddannede socialrådgivere får tre nye rettigheder i den første tid i deres første job:  

  • Ret til grundig introduktion 
  • Ret til mentor – med tid til mentoropgaven 
  • Ret til færre arbejdsopgaver i starten 

Skriv under, hvis du er enig!

Nyuddannede er klar til at påtage sig det store ansvar, som følger med at være socialrådgiver. Men man kan ikke løfte det alene fra dag ét. Derfor kræver vi #EnGodStart!

 


Med denne underskriftindsamling vil vi samle studerende, nyuddannede og erfarne socialrådgivere for at vise arbejdsgiverne, at en skæv start på arbejdslivet kan få store konsekvenser. Og at det betaler sig at bruge OK24-forhandlingerne om løn og arbejdsvilkår til at investere i #EnGodStart, fordi det styrker tilknytningen til faget, forbedrer arbejdsmiljøet og løfter den faglige kvalitet.

Til gavn for de nyuddannede, kollegaerne og borgerne.