Webinar om den europæiske søjle for sociale rettigheder

Bliv klogere på EU´s Sociale Søjle - Mød og diskutér med Marianne Vind (A), Kira Peter-Hansen (F) og Nikolaj Villumsen (Ø)

EU – Kommissionen skal udarbejde en handlingsplan 2021, som skal medvirke til at medlemslandene implementerer intentionerne i Den Sociale Søjle for sociale rettigheder.  

Dansk Socialrådgiverforening ønsker med webinaret at sprede debatten om, hvilke muligheder og ulemper, Den Sociale Søjle kan give for det sociale arbejde i Danmark. Baggrunden er, at netop principperne i Den Sociale Søjle om social beskyttelse og inklusion omhandler kernefelter for det sociale arbejde og dets vilkår.

Fokuspunkterne i webinaret vil være disse udvalgte principper i Den Sociale Søjle:

  • Sikring af minimumsindtægt. 
  • Børns ret til beskyttelse mod fattigdom herunder pasningsmuligheder af høj kvalitet og ret til særlige foranstaltninger for de børn, som har behov herfor.
  • Rettidig adgang til prismæssigt overkommelig forebyggende og helbredende sundhedsydelser af høj kvalitet.
  • Inklusion af personer med handicap.         
  • Boliger og støtte til hjemløse.

Der vil være oplæg og debat med ovennævnte medlemmer af Europa Parlamentet, der alle tre er medlemmer af Parlamentets Udvalg for Beskæftigelse og Sociale Anliggender.

 

Du kan som medlem af Dansk Socialrådgiverforening tilmelde dig på Tilmeld-knappen til højre, og samarbejdspartnere kan tilmelde sig ved at sende en mail til Nicolai Paulsen np@socialraadgiverne.dk med oplysninger om navn, arbejdssted og kontakt-mail.

Deltagelse er gratis.
Bliver du efter tilmeldingen forhindret skal du melde afbud pr. mail til Nicolai Paulsen np@socialraadgiverne.dk