Online møde: Dansk Socialrådgiverforenings udspil til ny Barnets Lov og efterfølgende debat

Er du interesseret i, hvad Dansk Socialrådgiverforening arbejder for i forbindelse med den kommende Barnets Lov? Næstformand Ditte Brøndum og medlemmer af ressourcegruppen på børneområdet vil præsentere socialrådgivernes udspil til de kommende politiske forhandlinger om børneområdet og lægge op til efterfølgende politisk debat.

Statsministeren skød 2020 i gang med en nytårstale, hvor udsatte børn og familier var helt øverst på dagsordenen. Regeringen har varslet et forslag til en helt ny Barnets Lov, som de vil præsentere her i efteråret. Herefter forventes politiske forhandlinger om børneområdet.  

Dansk Socialrådgiverforening arbejder for at præge de politiske forhandlinger, så lovgivningen bliver det bedst mulige udgangspunkt for at kunne lave et godt socialfagligt arbejde. Derfor har en ressourcegruppe og hovedbestyrelsen i Dansk Socialrådgiverforening arbejdet på højtryk for at formulere socialrådgivernes bud på, hvad der skal til for at sikre mere forebyggelse og tidlig indsats, hurtigere hjælp og støtte og bedre inddragelse af børnene. Det er blevet til et omfattende udspil, som vil blive præsenteret til dette online møde. 

Næstformand Ditte Brøndum og medlemmer af ressourcegruppen, som har været med til at udvikle forslagene, vil lægge op til debat om udspillet, og om hvordan vi som socialrådgivere kan påvirke, at socialfagligheden står centralt i en ny lovgivning.

Praktisk information:

Mødet foregår online via videotjenesten Zoom. Efter tilmelding vil du få tilsendt et link, som du blot skal logge dig ind på ved mødestart. Du skal ikke downloade programmet inden. Det er dog en god ide at logge på i god tid, da du bliver bedt om at oprette dig som bruger i programmet, hvilket kan tage lidt tid.