Medlemsmøde med Lars Olsen om Klassesamfundet 2.0

Kom til et spændende foredrag med forfatter Lars Olsen om Klassesamfundet 2.0 og konklusionerne i hans seneste bog: Rige børn leger bedst

»Klassesamfund« – det er da noget, som var engang, lidt som kakkelovnen, toilet på trappen og det sort-hvide tv. Sådan lyder en udbredt forestilling i den offentlige debat, men det er en myte – hævder Lars Olsen.

Den anmelderroste debatbog Rige børn leger bedst dokumenterer, at Danmark stadig præges af markante klasseforskelle. I indkomster, uddannelse, levealder, seniorårene og meget andet. Ogklasseskellene vokser – økonomisk, geografisk og politisk.

På nogle områder er skellene dog også anderledes end før. Vi har en voksende gruppe uden for arbejdsmarkedet, til tider præget af destruktive kulturmønstre og negativ social arv. Og vi bor mere adskilt end tidligere. Storbyerne domineres af folk med pæne indkomster og lange uddannelser, mens arbejderklassen presses ud i ”det perifere Danmark”.

Lars Olsen tegner et socialt Danmarksportræt ud fra Rige børn leger bedst, men sætter også billeder på moderne klasseskel. Han viser undervejs en stribe kort over de sociale klasser og zoomer især ind på sjællandske lokalområder, der er relevante for os.

Der serveres kaffe, the og kage ved ankomst samt sandwich og vand undervejs.

OBS: Samme arrangement afholdes i Næstved, den 29. november.

 

Foto: Morten Holtum

Lars Olsen er journalist, kommentator og foredragsholder. Hans seneste bøger er Rige børn leger bedst (medforfatter – 2021) og Det forsvundne Folk (2018).

Lars har som analytiker og forfatter tilrettelagt mange analyser af sociale skel og brudflader. Han har også deltaget i flere arbejdsgrupper på uddannelses- og boligområdet.

Lars blev i 2018 tildelt Kulturprisen på Dansk El-forbunds kongres. Grundlovsdag 2015 fik han Ebbe Kløvedal Reichs Demokratistafet for “sit dedikerede arbejde som journalist, kommentator, forfatter og foredragsholder”.

https://larso.dk