Ligeløn – debat om omsorgskrisen mens vi venter på Lønstrukturkomitéen

Arrangementet er det andet i en debatrække om ligeløn på Christiansborg, og emnet er denne gang omsorgskrisen med oplæg fra køns- og arbejdsmarkedsforsker Lise Lotte Hansen og efterfølgende paneldebat med folketingspolitikere.

Kampen handler om uligeløn, men også om meget mere.

Både i Danmark og i resten af verden ser vi kampe for bedre omsorg og for bedre løn- og arbejdsvilkår til omsorgsarbejdere. Det er en kamp for anerkendelse af omsorgsarbejdet og for ligestilling, men det er også en kamp for, at vores velfærdssamfund ikke skal bryde sammen. Hele verden er nemlig på vej ind i en omsorgskrise.

Lise Lotte Hansen er køns- og arbejdsmarkedsforsker på Roskilde Universitetscenter. Oplægget er baseret på bogen ’A Care Crisis in the Nordic Welfare States? Care Work, Gender Equality and Welfare State Sustainability’ redigeret af Lise Lotte Hansen, Hanne Marlene Dahl og Laura Horn.
C.

Oplægget er baseret på bogen ’A Care Crisis in the Nordic Welfare States? Care Work, Gender Equality and Welfare State Sustainability’ redigeret af Lise Lotte Hansen, Hanne Marlene Dahl og Laura Horn.

Tidsplan:
16.30 Velkomst
16.35 – 17.30 Oplæg ved Lise Lotte Hansen
17.30 – 17.50 Pause med sandwich
17.50 – 19 Debat med folketingspolitikere og spørgsmål

Der serveres sandwich, vand, te og kaffe til arrangementet.