Nyheder

Hver anden socialrådgiver: Lave ydelser rammer unge hårdt

Hver anden socialrådgiver kan allerede nu se, at kontanthjælpsreformens lave uddannelseshjælp giver de unge problemer, viser ny undersøgelse. Alarmerende, siger DS. Beskæftigelsesminister opfordrer kommuner til at gøre sig umage med visitationen.

19.06.2014

DS får ny hjemmeside: Socialraadgiverne.dk

Dansk Socialrådgiverforenings hjemmeside har fået et ansigtsløft og har nu responsivt design så den er nemmere at gå til fra telefon og tablets. Og så har vi fået ny hjemmeside-adresse: www.socialraadgiverne.dk

04.06.2014

DS vil sætte socialfaglig dagsorden på Folkemødet

DS deltager på årets Folkemøde på Bornholm i 15 debatter med afsæt i det socialfaglige og det socialpolitiske felt. Årets Folkemøde slår i år alle tidligere rekorder med i alt godt 2100 events.

04.06.2014

DS: Risiko for at reform vil forringe tilsyn

I et nyt høringssvar udtrykker Dansk Socialrådgiverforening bekymring for, om tilsynsreformen med kun ét årligt kontrolbesøg og færre ressourcer til de specifikke tilsyn vil sikre børnene mod overgreb, sådan som reformen er tænkt.

21.02.2013

Klar sejr til nyt formandskab

Majbrit Berlau og Niels Christian Barkholt, der er valgt som Dansk Socialrådgiverforenings ny formandskab fra den 24. november, fik begge et klart mandat fra medlemmerne.

15.11.2012

Et selvstændigt forsørgelsesgrundlag

Hovedbestyrelsen i Dansk Socialrådgiverforening er enig om, at der uanset hvad skal være et ægtefælle-uafhængigt forsørgelsesgrundlag. Og indtager ellers en ”ekspertrolle” i spørgsmålet om varighedsbegrænsning på sygedagpengeområdet.

24.05.2012

Hovedbestyrelsen er enig: Unge skal i uddannelse

Unge kontanthjælpsmodtagere mellem 25 og 30 år, som er uddannelsesparate, skal i uddannelse. Ikke ved at sænke ydelsen til SU-niveau, men via et såkaldt uddannelsespålæg. En forudsætning er dog en reform af uddannelsessystemet.

24.05.2012

Jobcenterchef til sure brugere: Kritisér lovgivningen

Ugebrevet A4 har undersøgt folks tilfredshed med jobcentrene – og den er ikke stor. Anne Haarløv, jobcenterchef i Roskilde, mener, at kritikken i stedet skal rettes mod lovgivningen.

29.03.2012