Nyheder

Tingbjerg – i virkeligheden

Vi er taget på reportagetur til det særligt udsatte boligområde Tingbjerg, som er på ghettolisten. Både socialrådgivere, en skoleleder og en mor, der har børn på Tingbjerg Skole, er bekymrede for konsekvenserne af den negative fortælling om området. Som både socialarbejdere, forældre og ikke mindst politikere bidrager til.

15.03.2018

Elever: Ghetto lyder overdrevet

De fire elever, som vi talte med på Tingbjerg Skole, mener, at folk skal lade være med at dømme en bydel, som de ikke kender. Og ordet ghetto? Det lyder overdrevet og som et sted, hvor man ikke kan gå i fred.

15.03.2018

Jeg overskred mange grænser – fra det ene sociale reservat til det andet

Der er brug for en bedre forståelse af, hvad der virker i socialpolitikken og et skarpere samspil mellem forskning og praksis, hvis vi skal styrke den sociale mobilitet, mener tidligere SFI-direktør, Agi Csonka. På trods af velfærdsstatens ideal om lige muligheder for alle, er der stadig stor sammenhæng mellem folks baggrund, og hvor man ender i livet. Som barn af ungarske flygtninge fra arbejderklassen har hun selv skullet padle gennem et hav af kulturelle koder for at finde sin plads i tilværelsen.

12.02.2018